Preloader

esteworld ~ Predecessor hair transplant in Europe

Got Questions?

Frequently Asked Questions

Ingår hotellet alla nätter vi är där?

 Ja, alla nätter ingår. Här är en sammanställning av antalet nätter för varje operation:

 Följande ingår i priset för varje operation:

 Du kommer alltid att ha möjlighet att ha en medföljande person bo tillsammans med dig på både sjukhuset och hotellet. Dessutom ingår transfer under hela din vistelse, inklusive resan från flygplatsen till hotellet, tillbaka till sjukhuset, flygresan och efterkontrollen. Vid bokning betalas 15 % av priset till oss och resterande belopp betalas på plats samma dag som du opereras. Du kan enkelt betala med ditt svenska Visa- eller Mastercard, så du behöver inte ta ut kontanter eller växla inför operationen.

Ingår måltider i priset?

Måltider ingår för dig och en ytterligare person under operationsdagen på kliniken. På hotellet ingår frukost, men övriga måltider är inte inkluderade och tillkommer som extra kostnad.

Hur hanterar man svullnad efter en näsoperation?

 Svullnad är mycket vanligt efter en näsoperation och det är inget att vara orolig för. Vissa personer kan uppleva så pass mycket svullnad att de knappt kan öppna sina ögon. Som en del av läkningsprocessen brukar svullnaden gradvis minska efter ungefär 4 dagar. Här är några tips för att hantera svullnad efter en näsoperation:

 Det är viktigt att följa din läkares råd och instruktioner för att hantera svullnad efter en näsoperation. Om du är osäker eller oroar dig över svullnaden, kontakta din kirurg för att få ytterligare vägledning och råd.

Vilka komplikationer kan uppstå efter en näsplastikoperation?

 Komplikationer efter en näsplastikoperation är sällsynta, men det finns vissa risker att vara medveten om. Dessa kan inkludera:

 Det är viktigt att följa alla instruktioner och råd från din kirurg före och efter operationen för att minimera risken för komplikationer. Du kommer också att få antibiotika i förebyggande syfte för att minska risken för infektion. Om du upplever några problem eller oro efter operationen, bör du alltid kontakta din läkare eller vårdpersonal för råd och uppföljning

Får man dricka och röka före och efter plastikoperationer?

 För att optimera resultatet och underlätta läkningsprocessen är det viktigt att undvika både rökning och alkohol under en period före och efter plastikoperationen. Här är några riktlinjer att följa:

Efter bokning kommer vår koordinator från Turkiet att kontakta dig för att ställa ytterligare hälsofrågor och be om en passbild. Denna information behövs för hotellbokningen och för att säkerställa att du får den bästa möjliga vård.

Vid näsplastik utförs både stängda och öppna operationer beroende på individuella behov. Beslutet om vilken teknik som ska användas tas på plats när kirurgen undersöker din näsa.

Vi använder avancerade tekniker som inte kräver att näsan bryts som tidigare. Istället avlägsnas ben och brosk och formas med en mild slipmetod. Snitten görs endast på platser som inte är synliga från utsidan, vilket minimerar synliga ärr. Tamponader används tillsammans med ett silikonrör för att du ska kunna andas genom näsan omedelbart efter näsplastiken.

Det tar tid för svullnad att minska, läkningsvävnaden att mjukna och huden att anpassa sig till de nya förhållandena. Under det första året kan det vara vanligt med nedsatt luktsinne, nästäppa och minskad känsel i nästippen. En viss domningskänsla i nästippen kan kvarstå. Slutresultatet brukar bli synligt efter cirka 12 månader. För att skydda den opererade näsan bör du undvika att sola direkt på näsan i tre månader och använda solskyddsfaktor 50.

Undvik också att bära solglasögon på näsan under tre månader samt att bada i klorin i tre månader.

Följ alltid deras specifika instruktioner för att uppnå bästa möjliga resultat och underlätta läkningsprocessen.

Behöver man visum för att resa till Turkiet?

Nej, om du har ett svenskt pass behöver du inte ansöka om visum för att resa till Turkiet.


Vår klinik är belägen på den asiatiska sidan av Istanbul, och därför rekommenderar vi att du landar på Sabiha Gökçen flygplats, som är den mindre flygplatsen. Pegasus Airlines är ett flygbolag som erbjuder flygningar till Sabiha Gökçen.

Om du istället landar på Istanbul Airport, som ligger på den europeiska sidan av Istanbul, kommer transfern att hämta upp dig oavsett. Flygbolag som vanligtvis erbjuder flygningar till Istanbul Airport inkluderar Turkish Airlines och SAS.

Se till att dubbelkolla aktuella visumkrav och eventuella ändringar i resebestämmelserna innan din resa, eftersom dessa kan variera över tid och beroende på ditt medborgarskap.

Hur betalar jag för plastikoperationen?

För att boka en operationsdatum ber vi dig som patient att betala en del av operationspriset i förskott. Vi tar 15% av operationspriset vid bokning. Resterande belopp betalas på vår klinik samma dag som du opereras. Vi accepterar betalning med Visa, MasterCard och Maestro som både kredit- och betalkort. Vi accepterar även kontanter (euro) eller turkisk lira. Vissa banker kan ha specifika regler för internationella betalningar. Om du planerar att betala med kort, är det bra att kontakta din bank innan du reser och informera dem om den planerade betalningen i Turkiet. Du kan också öka gränsen för ditt betalkort om det behövs.

Ingår boende och flygbiljetter i priset för operationen?

Boendet ingår i priset, och det är för två personer, så du kan ta med dig en följeslagare. Flygbiljetter ingår dock inte i priset för operationen.

Kan jag kombinera två operationer samtidigt?

I de flesta fall är det möjligt att kombinera två operationer samtidigt. Dock är plastikkirurgi en mycket individuell process, så varje fall bedöms individuellt. Kirurgen bestämmer om två eller flera operationer kan kombineras baserat på ditt hälsotillstånd, de kirurgiska teknikerna som krävs och den totala operationslängden. Exempel på operationer som ofta kombineras inkluderar Mommy Makeover (bukplastik och bröstoperation), näsplastik och bröstförstoring, BBL (Brazilian Butt Lift) med fettsugning och rumpförstoring, näsplastik och ögonlocksplastik, näsplastik och ögonbrynslyft, samt näsplastik och fettsugning av haka/hals. När du kombinerar två operationer får du också 15% rabatt.

Finns det några restriktioner för plastikkirurgi?

Till skillnad från rekonstruktiv kirurgi rekommenderas plastikkirurgi inte för patienter under 18 år. Under puberteten genomgår kroppen de mest betydelsefulla förändringarna, och det finns vanligtvis ingen anledning att genomföra kirurgiska korrigeringar av kroppen i ung ålder. Dessutom förändras de kroppsdelar som tonåringar är missnöjda med i de flesta fall över tiden och kräver inte nödvändigtvis kirurgisk ingrepp. Det finns dock ingen övre åldersgräns för plastikkirurgi när det gäller äldre patienter

Hur länge behöver jag stanna på kliniken efter operationen?

Som patient är du inlagd på kliniken i upp till 2 dagar, beroende på typen av operation. Kirurgen kommer att släppa dig från kliniken efter att ha utvärderat ditt hälsotillstånd och resultaten från blodtesterna.

Varför kan jag inte lämna kliniken direkt?

Vid mindre operationer med lokalbedövning kan du utskrivas från kliniken samma dag. Vid större kirurgiska ingrepp behöver patienter stanna på kliniken i minst en natt för att säkerställa säkerheten och tillhandahålla adekvat vård. Under din tid på kliniken utförs hälsokontroller, din allmänna hälsa övervakas och du får all den medicinska hjälp du behöver. Patienter skrivs ut först när läkaren bedömer att deras hälsotillstånd och blodprovsresultat är stabila.

Måste det vara allmän narkos för plastikoperationer?

Lokalbedövning används vid mindre operationer på små områden, till exempel vid öronplastik. För de flesta plastikoperationer tillämpas dock allmän narkos.

Kan jag resa själv?

Ja, det är möjligt att resa själv till vår klinik. Ungefär 50% av våra patienter väljer att göra det. Vi erbjuder personlig service och stöd under hela din vistelse för att säkerställa att du känner dig trygg och bekväm. Vi strävar efter att göra din resa så smidig och bekymmersfri som möjlig

Vilken flygplats bör jag välja – Sabiha Gökcen eller Istanbul Airport?

Om möjligt rekommenderar vi att du väljer att flyga till Sabiha Gökcen eftersom vår klinik ligger i närheten av den flygplatsen. Det tar cirka 30 minuter att resa från Sabiha Gökcen till kliniken.

Om du endast har möjlighet att flyga till Istanbul Airport så ingår transfer från flygplatsen till hotellet, från hotellet till sjukhuset, tillbaka till hotellet efter operationen, samt till efterkontrollen och tillbaka till flygplatsen.

Vad bör jag ta med mig?

Mediciner som du ska ta efter operationen ingår i priset och tillhandahålls på plats. Du kommer också att få en gördel efter vissa operationer såsom bukplastik, mommy makeover, fettsugning och BBL. Vid bröstoperation ingår en sport-bh. Ta med dig bekväma kläder, gärna lite större och lösa. Vid näsplastik rekommenderar vi att du tar med ansiktsvatten som godkänts av vår narkosläkare, som du kan använda på en bomullstuss för att rengöra ansiktet. Du kan också ta med dig en dator, en bok, en tidning eller något annat som kan underhålla dig under din tid på kliniken eller hotellet.

 

Kan en medföljande person stanna med mig på kliniken?

Ja, din medföljande person kan absolut stanna med dig på kliniken. Vi ordnar en liten bäddsoffa för deras bekvämlighet.

Kommer jag att uppleva några kommunikationsproblem?

All vår personal på kliniken talar engelska, och vi har även en svensk tolk tillgänglig påplats för att underlätta kommunikationen.

Bör jag genomgå några hälsotester innan jag kommer?

Innan din operation ber vi dig att fylla i en liten hälsodeklaration. Vi kommer också attutföra blodtester och EKG samma dag som operationen för att säkerställa din säkerhet. Vår
narkosläkare går igenom dina provresultat på plats. I de flesta fall behövs inga ytterligaretester och risken för komplikationer är inte ökad.

Vad händer om mitt BMI är för högt för plastikkirurgi?

Om ditt BMI är för högt för att uppnå det önskade resultatet vid plastikkirurgi, sårekommenderar vi att du diskuterar detta med vår kundtjänst. De kan hjälpa dig och ge dig tips på hur du kan gå ner i vikt. Vår klinik erbjuder olika viktnedgångsprogram, bådekonservativa och moderna, såsom konsultation med dietist, individuella kostplaner, gastric ballong-behandling och bariatrisk kirurgi.

Vilka frågor ska jag ställa till kirurgen?

Under konsultationen är det viktigt att diskutera operations detaljer och uttrycka dina förväntningar gällande det önskade resultatet. Tveka inte att ställa frågor även om du tror att de kan verka obetydliga. Fråga särskilt kirurgen om hans erfarenhet, särskilt inom kosmetisk kirurgi. Det kan ge dig större trygghet att veta att personen som ska utföra din operation är kunnig inom detta område. Du kan också be om att få se några bilder på tidigare utförda operationer av kirurgen, för att bedöma resultaten och se om de överensstämmer med dina förväntningar.

Förekommer det några köer?

Det finns vanligtvis inga köer till plastikkirurgiska operationer på Esteworld-kliniken. Ibland kan det finnas en väntetid på upp till en månad, men oftast kan operationerna genomföras vid tidpunkter som passar dig.

Hur många kontroller får jag efter operationen?

Vanligtvis får du två kontroller efter operationen. Den första kontrollen sker efter att du har lämnat kliniken, och den andra sker dagen innan du reser hem. Om det skulle behövas kan vi ordna ytterligare en kontroll för dig.

Vem tar bort stygnen?

Beroende på vilken typ av stygn som används under operationen kan de vara antingen självupplösande eller icke-självupplösande. Självupplösande stygn försvinner av sig själva, medan icke-självupplösande stygn vanligtvis tas bort mellan 10 och 14 dagar efter operationen. Det är vanligtvis kirurgen eller sjuksköterskan som tar bort stygnen.

Får jag kompressionskläder eller bör jag ta med egna?

Du kommer att få de kompressionsplagg som du behöver i samband med operationen utan extra kostnad. Om du önskar kan du även köpa ytterligare kompressionsplagg på kliniken.

Måste jag ta hand om postoperativa mediciner själv?

Nej, du behöver inte själv ordna med postoperativa mediciner. Vi förser dig med all medicinering som du behöver för att underlätta din återhämtning. Dessutom får du med dig ett paket med postoperativa mediciner när du lämnar kliniken.

När kan jag förvänta mig att se slutresultaten?

Vanligtvis blir slutresultaten synliga efter cirka 6 månader efter operationen. Återhämtningstiden kan dock variera beroende på vilken typ av operation du har genomgått, och i vissa fall kan det ta upp till ett år. Slutresultatet blir tydligare när eventuella blåmärken
och inre och yttre ärr har läkt. Var medveten om att ärr kan ta upp till 2 år att blekna och bli mindre synliga efter operationen.

Hur är det med ärrbildning efter en plastikkirurgi?

Precis som vid alla operationer där snitt görs, uppstår ärr som en del av den naturliga läkningsprocessen. Inom plastikkirurgi görs snitten vanligtvis längs med naturliga hudveck eller vid hårfästet för att minska risken för synliga ärr. Det finns också speciella medicinska salvor som kan användas för att främja läkning och minska ärrbildning. Du kommer förmodligen att behöva använda dessa salvor flera gånger om dagen i en till två månader. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant för att uppnå de bästa möjliga resultaten.

Kan kirurgen sjukskriva mig? Om inte, hur kan jag göra?

Kirurgen som utför din operation kan ge en rekommendation för postoperativ återhämtning, men det är vanligtvis din ordinarie läkare som ansvarar för att skriva ut sjukintyg. Kirurgen kan ge dig dokumentation och information om vilken typ av återhämtningstid som kan förväntas efter operationen, vilket kan vara till hjälp när du talar med din ordinarie läkare.

Hur tidigt efter operationen kan jag börja arbeta igen?

Tiden innan du kan återgå till arbetet beror på den typ av operation du genomgått och hur din återhämtning fortskrider. Det är bäst att diskutera detta med kirurgen under konsultationen innan operationen. Kirurgen kommer att ge dig råd baserat på ditt specifika fall och den typ av arbete du utför.

Vad gör jag om jag ser tecken på komplikationer efter att ha kommit hem?

Vid eventuella komplikationer eller tecken på problem är det bäst att kontakta klinikens kundtjänst omedelbart. De kan ge dig råd och instruktioner om hur du ska hantera situationen. I akuta fall ska du alltid kontakta den närmaste vårdcentralen eller sjukhuset för att få snabb och lämplig vård.

Vad är gynekomasti och hur går en gynekomasti-operation till?

Gynekomasti är en medicinsk term som beskriver en förstoring av brösten hos män, vilket ger dem en kvinnlig eller oproportionerlig bröstform. Det kan vara en källa till fysiskt och psykiskt obehag för många män. Vanligtvis orsakas gynekomasti av hormonella förändringar, övervikt, mediciner, droganvändning eller genetiska faktorer.


En gynekomasti-operation syftar till att minska storleken på brösten hos män. Operationen kan utföras genom fettsugning för att ta bort överflödigt fettvävnad eller genom att ta bort bröstkörtelvävnad via små snitt längs vårtgårdens nedre kant. Vanligtvis placeras ärr längs vårtgårdens nedre kant, och eventuellt kan det finnas 4-5 mm långa ärr på brösten vid samtidig fettsugning. Operationen utförs vanligtvis under lokalbedövning och tar cirka en timme att genomföra.


Efter operationen rekommenderas användning av en gördel dygnet runt över det opererade området i två veckor och sedan dagtid i ytterligare tre veckor. Obehaget efter operationen är vanligtvis måttligt och kan lindras med vanliga smärtstillande läkemedel. Det opererade området kan vara blått och svullet i 2-4 veckor och kan även kännas lite hårt och ojämnt under det första halvåret, vilket är normalt. Arbetet kan återupptas efter 2-7 dagar beroende på typ av sysselsättning, men träning bör vänta i fem veckor efter operationen.

Scroll to Top