Välkommen till Turkiet's främsta skönhetsklinik

Vanliga Frågor

Ingår boende och flygbiljetter i priset för operationen?

Boendet ingår i priset, och det är för två personer, så du kan ta med dig en följeslagare. Flygbiljetter ingår dock inte i priset för operationen.

Vart kan jag hitta billiga flygbiljetter?

Vi brukar rekommendera att boka med pegasus då de flyger till Sabiha gökcen som är närmare till kliniken. Tips på hemsidor där du kan jämföra bilker är Flygresor.se och momondo.se

Kan jag resa själv?

Ja, det är möjligt att resa själv till vår klinik. Ungefär 50% av våra patienter väljer att göra det. Vi erbjuder personlig service och stöd under hela din vistelse för att säkerställa att du känner dig trygg och bekväm. Vi strävar efter att göra din resa så smidig och bekymmersfri som möjlig

Behöver man visum för att resa till Turkiet?

Nej, om du har ett svenskt pass behöver du inte ansöka om visum för att resa till Turkiet.


Vår klinik är belägen på den asiatiska sidan av Istanbul, och därför rekommenderar vi att du landar på Sabiha Gökçen flygplats, som är den mindre flygplatsen. Pegasus Airlines är ett flygbolag som erbjuder flygningar till Sabiha Gökçen.

Om du istället landar på Istanbul Airport, som ligger på den europeiska sidan av Istanbul, kommer transfern att hämta upp dig oavsett. Flygbolag som vanligtvis erbjuder flygningar till Istanbul Airport inkluderar Turkish Airlines och SAS.

Se till att dubbelkolla aktuella visumkrav och eventuella ändringar i resebestämmelserna innan din resa, eftersom dessa kan variera över tid och beroende på ditt medborgarskap.

Till vem ska jag skicka min reseplan? Och hur ordnas transfer?

Efter att du har köpt dina flygbiljetter, vänligen skicka reseplanen till vår koordinator Yunuz. Du kan nå honom på telefonnummer +90 (546) 577 79 62. Yunuz talar både engelska och turkiska. Han kommer också att kontakta dig ungefär en månad före din operation.

Om något akut skulle hända när jag befinner dig i Turkiet, vem ska jag då kontakta?

Om något akut skulle inträffa medan du befinner dig i Turkiet, bör du kontakta vår koordinator Yunuz direkt. Du kan nå honom på telefonnummer +90 (546) 577 79 62. Han är tillgänglig för att assistera dig med eventuella akuta situationer eller frågor du kan ha under din vistelse.

Hur länge behöver jag stanna på kliniken efter operationen?

Som patient är du inlagd på kliniken i upp till 2 dagar, beroende på typen av operation. Kirurgen kommer att släppa dig från kliniken efter att ha utvärderat ditt hälsotillstånd och resultaten från blodtesterna.

Ingår hotellet alla nätter vi är där?

 Ja, alla nätter ingår. Här är en sammanställning av antalet nätter för varje operation:

 Följande ingår i priset för varje operation:

Du kommer alltid att ha möjlighet att ha en medföljande person bo tillsammans med dig på både sjukhuset och hotellet. Dessutom ingår transfer under hela din vistelse, inklusive resan från flygplatsen till hotellet, tillbaka till sjukhuset, flygresan och efterkontrollen. Vid bokning betalas 15 % av priset till oss och resterande belopp betalas på plats samma dag som du opereras. Du kan enkelt betala med ditt svenska Visa- eller Mastercard, så du behöver inte ta ut kontanter eller växla inför operationen.

Ingår måltider i priset?

Måltider ingår för dig och en ytterligare person under operationsdagen på kliniken. På hotellet ingår frukost, men övriga måltider är inte inkluderade och tillkommer som extra kostnad.

Vilket hotell samarbetar ni med?

Vi samarbetar med Crowne Plaza Oryapark, beläget på adressen İnkılap, Küçüksu Cd. No58, 34768 Ümraniye/İstanbul, Turkiet.
https://www.cporyapark.com

Hur lång tid tar det från hotellet till kliniken?

Resan från hotellet till kliniken tar ungefär 30 minuter, beroende på trafiksituationen.

Hur lång tid tar det att resa från hotellet till Taksim?

Det tar cirka 45 minuter att resa från hotellet till Taksim, beroende på trafiken.

Finns det sevärdheter man kan besöka under sin vistelse?

Under er vistelse finns flera sevärdheter och aktiviteter att utforska:

Shopping:

 • Istanbul Power Outlet och Istanbul Optimum Outlet erbjuder utmärkta shoppingmöjligheter.
 • Nişantaşı, Istinye Park och Zorlu Center är kända för sina lyxiga butiker.

Sevärdheter och aktiviteter:

 • Kadiköy, som ligger cirka 20 minuter med taxi från hotellet, är känt för sina många restauranger och butiker.
 • Süleymaniye Hamam erbjuder en autentisk hamam-upplevelse i Fatih-området.
 • Topkapipalatset och Gülhane Park, där det världsberömda sultanpalatset och dess lummiga parker är ett måste.
 • Hagia Sofia, en historisk arkitektonisk bedrift som ursprungligen var en kyrka, senare en moské och nu ett museum.
 • Yerebatan Saray (Basilikacisternen), en imponerande antik vattenreservoar.
 • Ortaköy-området och Stora Basaren erbjuder unika kulturella och shoppingupplevelser.
 • The Pudding Shop (Lale Restaurant) är ett legendariskt matställe som inte bör missas.

Var ligger kliniken?

Esteworld Altunizade-kliniken är belägen på Altunizade, Kısıklı Cd. No:7, 34662 Üsküdar/İstanbul, Turkiet.

Pratar kirurgerna svenska?

Nej, det talar turkiska och engelska. Men vi har svensk tolk på plats.

Finns det svensk tolk på plats?

Ja, vi har svensk tolk på plats. 

Vad händer om jag inte blir nöjd med operationen ?

På Esteworld har vi en nöjdhetsgaranti. Om du inte är nöjd med resultatet efter din operation, ber vi dig kontakta oss efter sex månader. Vi kommer sedan att skicka dina bilder till vårt utvärderingsteam, som granskar dem för att avgöra om en ytterligare operation är nödvändig. Om det beslutas att en andra operation behövs, vilken kan genomföras ett år efter din första, täcker vi kostnaden för själva operationen.

Du behöver dock stå för kostnaderna för hotellvistelse och blodtester, vilket sammanlagt uppgår till cirka 1000 euro.

Varför kan jag inte lämna kliniken direkt?

Vid mindre operationer med lokalbedövning kan du utskrivas från kliniken samma dag. Vid större kirurgiska ingrepp behöver patienter stanna på kliniken i minst en natt för att säkerställa säkerheten och tillhandahålla adekvat vård. Under din tid på kliniken utförs hälsokontroller, din allmänna hälsa övervakas och du får all den medicinska hjälp du behöver. Patienter skrivs ut först när läkaren bedömer att deras hälsotillstånd och blodprovsresultat är stabila.

Ligger sjukhuset på Asiens eller Europas sida?

Sjukhuset ligger på Asiens sida.

Opererar ni i Sverige?

Vi utför alla våra operationer i Turkiet, specifikt vid Esteworld-kliniken.

Hur betalar jag för plastikoperationen?

För att boka en operationsdatum ber vi dig som patient att betala en del av operationspriset i förskott. Vi tar 15% av operationspriset vid bokning. Resterande belopp betalas på vår klinik samma dag som du opereras. Vi accepterar betalning med Visa, MasterCard och Maestro som både kredit- och betalkort. Vi accepterar även kontanter (euro) eller turkisk lira. Vissa banker kan ha specifika regler för internationella betalningar. Om du planerar att betala med kort, är det bra att kontakta din bank innan du reser och informera dem om den planerade betalningen i Turkiet. Du kan också öka gränsen för ditt betalkort om det behövs.

Tillkommer det några ytterligare avgifter vid kortbetalning, eller rekommenderar ni att betala kontant?

De flesta föredrar att betala med kort hos oss. Men att använda kort i Turkiet kan ibland leda till extra avgifter beroende på din bank. Kontakta din bank för att se om det finns avgifter och om de samarbetar med banker i Turkiet för billigare avgifter. Trots detta väljer de flesta att betala med kort. Du kan också välja att betala med kontanter, vi accepterar euro och turkisk lira hos oss.

Finns det några restriktioner för plastikkirurgi?

Till skillnad från rekonstruktiv kirurgi rekommenderas plastikkirurgi inte för patienter under 18 år. Under puberteten genomgår kroppen de mest betydelsefulla förändringarna, och det finns vanligtvis ingen anledning att genomföra kirurgiska korrigeringar av kroppen i ung ålder. Dessutom förändras de kroppsdelar som tonåringar är missnöjda med i de flesta fall över tiden och kräver inte nödvändigtvis kirurgisk ingrepp. Det finns dock ingen övre åldersgräns för plastikkirurgi när det gäller äldre patienter

Måste det vara allmän narkos för plastikoperationer?

Lokalbedövning används vid mindre operationer på små områden, till exempel vid öronplastik. För de flesta plastikoperationer tillämpas dock allmän narkos.

Får man dricka och röka före och efter plastikoperationer?

 För att optimera resultatet och underlätta läkningsprocessen är det viktigt att undvika både rökning och alkohol under en period före och efter plastikoperationen. Här är några riktlinjer att följa:

Efter bokning kommer vår koordinator från Turkiet att kontakta dig för att ställa ytterligare hälsofrågor och be om en passbild. Denna information behövs för hotellbokningen och för att säkerställa att du får den bästa möjliga vård.

Vid näsplastik utförs både stängda och öppna operationer beroende på individuella behov. Beslutet om vilken teknik som ska användas tas på plats när kirurgen undersöker din näsa.

Vi använder avancerade tekniker som inte kräver att näsan bryts som tidigare. Istället avlägsnas ben och brosk och formas med en mild slipmetod. Snitten görs endast på platser som inte är synliga från utsidan, vilket minimerar synliga ärr. Tamponader används tillsammans med ett silikonrör för att du ska kunna andas genom näsan omedelbart efter näsplastiken.

Det tar tid för svullnad att minska, läkningsvävnaden att mjukna och huden att anpassa sig till de nya förhållandena. Under det första året kan det vara vanligt med nedsatt luktsinne, nästäppa och minskad känsel i nästippen. En viss domningskänsla i nästippen kan kvarstå. Slutresultatet brukar bli synligt efter cirka 12 månader. För att skydda den opererade näsan bör du undvika att sola direkt på näsan i tre månader och använda solskyddsfaktor 50.

Undvik också att bära solglasögon på näsan under tre månader samt att bada i klorin i tre månader.

Följ alltid deras specifika instruktioner för att uppnå bästa möjliga resultat och underlätta läkningsprocessen.

Hur hanterar man svullnad efter en näsoperation?

 Svullnad är mycket vanligt efter en näsoperation och det är inget att vara orolig för. Vissa personer kan uppleva så pass mycket svullnad att de knappt kan öppna sina ögon. Som en del av läkningsprocessen brukar svullnaden gradvis minska efter ungefär 4 dagar. Här är några tips för att hantera svullnad efter en näsoperation:

 Det är viktigt att följa din läkares råd och instruktioner för att hantera svullnad efter en näsoperation. Om du är osäker eller oroar dig över svullnaden, kontakta din kirurg för att få ytterligare vägledning och råd.

Vilka komplikationer kan uppstå efter en näsplastikoperation?

 Komplikationer efter en näsplastikoperation är sällsynta, men det finns vissa risker att vara medveten om. Dessa kan inkludera:

 Det är viktigt att följa alla instruktioner och råd från din kirurg före och efter operationen för att minimera risken för komplikationer. Du kommer också att få antibiotika i förebyggande syfte för att minska risken för infektion. Om du upplever några problem eller oro efter operationen, bör du alltid kontakta din läkare eller vårdpersonal för råd och uppföljning

Kan man bada i pool eller basäng efter en näsoperation?

Efter en näsoperation är det viktigt att följa läkarens råd och instruktioner noggrant för att säkerställa en god läkning. Generellt rekommenderas det att undvika att bada i pool eller basäng under de första veckorna efter operationen. Detta beror på flera faktorer:

 1. Risk för infektion: Vatten i pooler och basänger kan innehålla bakterier och kemikalier som kan öka risken för infektioner i operationsområdet.
 2. Kemikalier: Klor och andra kemikalier i poolvatten kan irritera den läkande vävnaden och påverka läkningsprocessen negativt.
 3. Vattentryck: Trycket från vatten kan påverka den nyligen opererade strukturen i näsan och potentiellt skada den innan den har läkt ordentligt.

Det är bäst att vänta tills din läkare ger klartecken innan du börjar bada igen. Den exakta tiden kan variera beroende på individens läkningsprocess och operationens omfattning, men det är vanligt att vänta minst 4-6 veckor innan du utsätter operationsområdet för pool- eller basängvatten.

Kan jag kombinera två operationer samtidigt?

I de flesta fall är det möjligt att kombinera två operationer samtidigt. Dock är plastikkirurgi en mycket individuell process, så varje fall bedöms individuellt. Kirurgen bestämmer om två eller flera operationer kan kombineras baserat på ditt hälsotillstånd, de kirurgiska teknikerna som krävs och den totala operationslängden. Exempel på operationer som ofta kombineras inkluderar Mommy Makeover (bukplastik och bröstoperation), näsplastik och bröstförstoring, BBL (Brazilian Butt Lift) med fettsugning och rumpförstoring, näsplastik och ögonlocksplastik, näsplastik och ögonbrynslyft, samt näsplastik och fettsugning av haka/hals. När du kombinerar två operationer får du också 15% rabatt.

Vad kostar en Hollywood Smile-behandling?

Priset för en Hollywood Smile-behandling varierar. För en personlig offert, vänligen kontakta oss på +46 73-632 76 99 via WhatsApp med dina uppgifter. Vi återkommer med instruktioner.

Hur länge håller en Hollywoodsmile?

Zirkoniatänder är uppskattade för sin robusthet och kan, med korrekt skötsel och underhåll, vara i många år. Generellt kan man förvänta sig att zirkoniatänder håller mellan 10 till 15 år, även om det finns fall där de har hållit betydligt längre.

Ingår hotell när man bokar en behandling för tänder?

Nej, kostnaden för hotell och transfer är inte inkluderad i priset för tandbehandlingar. Det tillkommer en extra kostnad på ungefär 620 euro för hotell och transfer.

Vad är kostnaden för en Mommy Makeover?

Priset för en Mommy Makeover är 7500 euro. I detta pris ingår följande:

 • Stor bukplastik
 • Fettsugning
 • Bröstimplantat
 • Bröstlyft

Utöver dessa kirurgiska ingrepp inkluderas följande förmåner:

 • Hotellboende på 5-stjärnigt Crowne Plaza-hotell, inklusive frukost (övriga måltider på hotellet ingår ej)
 • Privat chaufför
 • Sekundär konsultation på plats med kirurgen
 • Måltider under sjukhusvistelsen
 • Mediciner och blodtester
 • Efterkontroll innan hemgång

Alla nödvändiga transporter ingår från det att du landar tills du lämnar oss. Dessutom inkluderas övernattning på sjukhuset efter operationen i ett privat rum (1-2 nätter beroende på operationstyp), samt mat och dryck som tillhandahålls av sjukhuspersonalen. Alla nödvändiga provtagningar inför ingreppet, samt medicinering som antibiotika och smärtlindring, korsetter eller gördlar, och slutligen slutkontroll innan hemgång med sjukintyg och sjukskrivning ingår också.

Vad är skillnaden mellan FUE och DHI Hårtransplantation?

Skillnaden mellan FUE (Follikulär Enhetsextraktion) och DHI (Direkt Hårimplantation) ligger i hur hårsäckarna (folliklarna) extraheras och transplanteras under hårtransplantationsproceduren.

Vid FUE-metoden extraheras hårsäckarna individuellt från donatorområdet (vanligtvis baksidan eller sidorna av huvudet) med hjälp av antingen ett mikromotoriskt verktyg eller en manuell plockningsteknik. Dessa folliklar sätts sedan in i små öppningar eller kanaler i mottagarområdet. FUE-tekniken är populär för dess förmåga att minimera ärrbildning och snabbare återhämtningstid jämfört med äldre metoder.

DHI är en avancerad variant av FUE där hårsäckarna extraheras och transplanteras samtidigt. I DHI-metoden används en specialiserad medicinsk penna, kallad Choi Implanter Pen, som skapar kanaler och implanterar hårsäckarna direkt i mottagarområdet utan att först göra kanaler. Detta eliminerar behovet av förberedande arbete före transplantationen. DHI-tekniken möjliggör en mer exakt placering av hårsäckarna och kan ge naturligare resultat, särskilt i tunnare och snedare områden.

Både FUE och DHI har sina fördelar och kan ge goda resultat. Valet mellan dem beror på patientens individuella behov och förväntningar, samt bedömningen från en erfaren kirurg. En erfaren läkare kan ge rekommendationer om vilken metod som bäst passar varje patient.

Vad är kostnaden för hårtransplantation hos er?

Priset för hårtransplantation hos Esteworld är 3000 euro. Detta inkluderar:

 • Boende på hotell i 3 dagar.
 • Transfer.
 • Medicin.
 • Schampo.

Behandlingen utförs i Istanbul, Turkiet, på Esteworld-kliniken.

Vad kostar FUE metoden?

2500 euro och då ingår det 3 dagars hotell och transfer.

Vad kostar DHI metoden?

3000 euro och då ingår det 3 dagars hotell och transfer.

Vad innebär DHI?

DHI, eller Direct Hair Implantation, är en avancerad metod för hårtransplantation som innebär att hårsäckar individuellt flyttas från ett donatorområde till ett område med tunnhårigt eller saknat hår. Denna metod använder en speciell penna utrustad med en ihålig nål för att noggrant extrahera och sedan omedelbart placera varje hårsäck. Fördelarna med DHI inkluderar en mer precisionsinriktad implantation, vilket bidrar till ett naturligare resultat och en minskad risk för ärrbildning jämfört med traditionella hårtransplantationsmetoder. Att välja en kvalificerad och erfaren specialist är avgörande för att bedöma om DHI-tekniken är den mest lämpliga lösningen för dina specifika behov och för att säkerställa optimala resultat från proceduren.

Hur lång tid behöver jag stanna i Turkiet för en hårtransplantation?

För en hårtransplantation krävs en vistelse i Turkiet på 3 dagar.

Hur går en Brazilian Butt Lift-operation till?

Under en BBL-operation undersöker våra erfarna kirurger dig noggrant och diskuterar möjligheterna baserat på dina specifika anatomiska förhållanden och önskemål. Fettceller tas från områden där de är oönskade och används för att lyfta och ge rumpan en rundare form. Operationen utförs under generell anestesi och tar ungefär 2-3 timmar. Vi diskuterar gärna vilket alternativ som ger det bästa resultatet för dig, vare sig det är genom injektion av eget fett eller genom att placera lämpliga silikonimplantat.

Vad kostar en Brazilian Butt Lift (BBL)?

En Brazilian Butt Lift kostar 4500 euro och inkluderar fettsugning på tre områden. I priset ingår även en total vistelse på 7 nätter på hotell plus en natt på kliniken, vilket motsvarar 8 nätter i Istanbul, Turkiet, samt andra tjänster som chaufför, frukost, sekundär konsultation med kirurgen, måltider under sjukhusvistelsen, mediciner, blodtester, och efterkontroll innan hemgång.

Vad kostar en bukplastik?

En bukplastik kostar 4500 euro och inkluderar fettsugning. Paketet innefattar en total vistelse på 8 nätter på hotell plus två nätter på kliniken, så totalt 10 nätter i Istanbul, Turkiet, samt andra tjänster som chaufför, frukost, sekundär konsultation med kirurgen, måltider under sjukhusvistelsen, mediciner, blodtester, och efterkontroll innan hemgång.

Hur går en bukplastik till?

En bukplastik utförs vanligtvis under narkos. Efter att patienten har sövts lägger kirurgen ett snitt längs nedre delen av magen, från höft till höft. Detta snitt placeras noggrant för att möjliggöra att ärret lätt kan döljas av underkläder. Överskott av hud och fett avlägsnas sedan och huden stramas åt. Bukplastik, även känd som bukplastik, är en kosmetisk kirurgisk procedur som syftar till att förbättra utseendet på buken genom att ta bort överskott av hud och fettvävnad. Det är vanligt att personer överväger bukplastik efter kraftig viktnedgång eller efter graviditet när huden och musklerna i bukområdet kan ha sträckts ut betydligt. Under en bukplastik justerar kirurgen även de underliggande musklerna för att skapa en slankare och mer tonad midja. Proceduren kan anpassas efter patientens specifika behov och önskemål.

 
 

Efter en bukplastik – när kan man till exempel gå tillbaka till arbetet?

Efter en bukplastik kan det ta ungefär 3-4 veckor att återhämta sig och återvända till god form. En gördel kommer att bäras efter operationen för att minska svullnaden och underlätta läkningen av huden. Smärta kan förekomma under de första dagarna efter operationen, och smärtstillande tabletter ordineras vanligtvis för att hantera detta. Om bukplastiken kombineras med att sy ihop bukmusklerna kan smärtan vara intensivare. Det är rekommenderat att undvika tunga lyft under den första tiden efter operationen.

De flesta behöver ta ledigt från arbetet i 1-2 veckor efter en bukplastik. Om arbetet innefattar tunga lyft kan ytterligare ledighet behövas under de följande veckorna.

 

Vilka implantat använder ni vid bröstförstoring?

Vi använder oss av implantat från följande tillverkare: Mentor, Motiva, Polytech och Allergan.

Vad ska man tänka på efter bröstoperation?

Efter bröstoperationen är det vanligt att uppleva svullnad runt operationssåret. Denna svullnad är normal och försvinner vanligtvis av sig själv med tiden.

Vad får man inte göra efter en bröstoperation?

Efter bröstoperationen bör du under den första tiden undvika ansträngande aktiviteter som kan orsaka smärta eller påverka läkningen negativt. Efter cirka 2 veckor kan du vanligtvis återgå till lättare fysiskt arbete, och efter cirka 6 veckor kan du gradvis öka intensiteten i din träning.

Hur länge måste man vila efter bröstförstoring?

Du bör planera att vila med huvudet lätt upphöjt under den tid din kirurg rekommenderar, vilket vanligtvis är cirka en vecka. Undvik också att ligga på sidan under den här perioden. Det är viktigt att undvika direkt exponering för solljus på brösten tills din kirurg har godkänt det.

När kan man börja promenera efter bröstoperation?

Det är okej att börja promenera direkt efter operationen. Efter fyra veckor kan du gradvis börja träna igen, men undvik övningar som påverkar bröstmusklerna. Det rekommenderas att undvika övningar där armarna används.

När sjunker brösten ner efter bröstförstoring?

Det tar vanligtvis ungefär tre till fem månader innan brösten har svullnat av, sjunkit till sin rätta position och blivit mjuka.

Hur går ett ansiktslyft till?

Ett ansiktslyft är ett kirurgiskt ingrepp som syftar till att förbättra åldrande i ansiktet och halsen. Proceduren innebär att kirurgen gör snitt vid hårfästet, runt öronen och bakom öronloben för att få tillgång till ansiktets muskler och vävnader. Därefter justerar och stramar kirurgen musklerna och, i vissa fall, även underliggande vävnader. Överskottshud kan avlägsnas och snitten sys igen. Detta kan förbättra slapp hud, djupa veck och löst hängande hud. Efter ingreppet krävs vanligtvis en återhämtningsperiod innan man kan återgå till normala aktiviteter.

Hur fungerar ett halslyft?

Ett halslyft, även känt som submentoplastik eller halsplastik, är en kosmetisk kirurgisk procedur som avser att förbättra utseendet på halsen genom att ta bort överflödig hud och fettvävnad samt strama åt musklerna. Proceduren kan utföras som en fristående åtgärd eller kombineras med andra kosmetiska kirurgiska ingrepp, såsom ansiktslyft eller fettavlägsnande.

Under ingreppet gör kirurgen vanligtvis ett snitt under hakan eller bakom öronen för att få tillgång till de underliggande vävnaderna. Eventuellt överflödigt fett avlägsnas, och musklerna kan justeras och stramas åt för att skapa en mer tonad och ungdomlig profil. Överskottshud avlägsnas, och snitten sys sedan igen.

Kan man kombinera ansiktslyft med halslyft?

Ja

Vad kostar ett ansiktslyft?

6000 euro och paketet innefattar en total vistelse på 8 nätter på hotell plus två nätter på kliniken, så totalt 10 nätter i Istanbul, Turkiet, samt andra tjänster som chaufför, frukost, sekundär konsultation med kirurgen, måltider under sjukhusvistelsen, mediciner, blodtester, och efterkontroll innan hemgång.

Vad kostar ett halslyft och vad ingår?

3750 euro och paketet innefattar en total vistelse på 8 nätter på hotell plus två nätter på kliniken, så totalt 10 nätter i Istanbul, Turkiet, samt andra tjänster som chaufför, frukost, sekundär konsultation med kirurgen, måltider under sjukhusvistelsen, mediciner, blodtester, och efterkontroll innan hemgång.

Vad kostar ett ansikslyft och halslyft tillsammans?

8000 euro

Vad kostar ett ögonbrynslyft och vad ingår?

Priset för ett ögonbrynslyft är 2500 euro. I priset ingår:

 • Totalt 4 dagar på hotell och 1 natt på kliniken, vilket motsvarar totalt 5 nätter i Turkiet/Istanbul.
 • Hotellboende med frukost.
 • Transport med chaufför.
 • Sekundär konsultation på plats med kirurgen.
 • Måltider under sjukhusvistelsen.
 • Mediciner och blodtester.
 • Efterkontroll innan hemgång.

Priset inkluderar även transfers från ankomst till avresa, samt övernattning på sjukhuset efter operationen i ett privat rum (1-2 nätter beroende på operationstyp). Mat och dryck som tillhandahålls av sjukhuspersonal ingår också. Alla nödvändiga provtagningar inför ingreppet, medicinering under sjukhusvistelsen såsom antibiotika och smärtlindring, samt eventuella korsetter eller gördlar som kan behövas, är också inkluderade. Slutligen ingår slutkontroll innan hemgång med sjukintyg och sjukskrivning.

Varför överväga ögonbrynsplastik?

Med tiden tenderar det yttre området av ögonbrynen att sjunka ned, vilket kan ge ett trött eller åldrat utseende. För att återställa en mer ungdomlig och uppfriskad look kan kirurgiska ingrepp som ögonbrynslyft eller tinninglyft vara lösningar att överväga. Ögonbrynslyft, även känt som pannlyft eller övre ansiktslyft, fokuserar på att lyfta och återforma det nedre pannområdet, vilket kan bidra till att höja och definiera ögonbrynen. Å andra sidan fokuserar ett tinninglyft huvudsakligen på att lyfta och strama åt det yttre pannområdet och de fördjupade områdena runt tinningen för att skapa en mer ungdomlig och fräsch profil. Båda ingreppen kan hjälpa till att minska synliga tecken på åldrande och ge ett mer uppiggande utseende.

Hur går en armplastik till?

En armplastik, även känd som brachioplastik, är en kirurgisk procedur som syftar till att forma och strama åt överarmen genom att ta bort överflödigt hud och fettvävnad. Här är en generell översikt över hur en armplastik kan utföras:

 1. Kirurgen gör en snitt längs insidan eller baksidan av överarmen, vilket beror på patientens individuella behov och önskemål.
 2. Överskott av hud och fettvävnad avlägsnas genom snittet. Ibland kan även liposuction användas för att avlägsna ytterligare fett.
 3. Efter att överskottsvävnaden har tagits bort, formas och draperas huden om för att passa kroppens nya kontur. Det kan bli nödvändigt att fästa och sy ihop vävnaden för att uppnå önskad form.
 4. Slutligen stängs snittet med suturer och förband appliceras för att främja läkning.

Efter ingreppet följer en återhämtningsperiod som inkluderar eftervård och eventuell rehabilitering. Det är viktigt att följa de råd och instruktioner som läkaren ger för att säkerställa en smidig återhämtning och minimera risken för komplikationer.

 

Vad kostar en armplastik?

Priset för en armplastik är 3500 euro. I priset ingår totalt 7 dagar på hotell och 1 natt på kliniken, vilket motsvarar totalt 8 nätter i Turkiet/Istanbul. Följande ingår också i priset:

 • Hotell
 • Chaufför
 • Frukost
 • Sekundär konsultation på plats med kirurgen
 • Måltider under sjukhusvistelse
 • Mediciner & blodtester
 • Efterkontroll innan hemgång

Hur går en lårplastik till?

En lårplastik, även känd som lårlyft eller lårsstramning, är en kirurgisk procedur som syftar till att förbättra formen och konturerna på låren genom att ta bort överskott av hud och fettvävnad. Här är en översikt över hur en lårplastik vanligtvis kan utföras:

 1. Kirurgen gör ett snitt antingen vid ljumskarna, längs lårens insida eller på utsidan av låret, beroende på patientens individuella behov och önskemål.
 2. Borttagning av överskottsvävnad: Överskott av hud och fett avlägsnas genom snittet. Vid behov kan även liposuction användas för att avlägsna ytterligare fett.
 3. Omformning av vävnad: Efter att överskottsvävnaden har tagits bort, omformas och draperas huden för att ge låren en mer åtstramad och tonad kontur.
 4. Avslutning: Snittet stängs med suturer och förband kan appliceras för att underlätta läkningsprocessen.

Efter ingreppet kan patienten förvänta sig en återhämtningsperiod, inklusive eftervård och eventuell rehabilitering. Det är viktigt att följa läkarens råd för att säkerställa en smidig återhämtning och minimera risken för komplikationer.

Vad kostar en lårplastik?

Priset för en lårplastik är 4250 euro. I priset ingår:

 • Totalt 7 dagar på hotell och 1 natt på kliniken, vilket motsvarar totalt 8 nätter i Turkiet/Istanbul.
 • Hotellboende.
 • Chaufför.
 • Frukost.
 • Sekundär konsultation på plats med kirurgen.
 • Måltider under sjukhusvistelse.
 • Mediciner & blodtester.
 • Efterkontroll innan hemgång.

Priset inkluderar också alla transfers från att du landar tills att du lämnar oss. Övernattning på sjukhuset efter operationen i ett privat rum (1-2 nätter beroende på operationstyp) samt mat och dryck som ges av sjukhuspersonalen ingår också. Alla nödvändiga provtagningar inför ditt ingrepp, all medicinering som krävs under sjukhusvistelsen, såsom antibiotika och smärtlindring, samt eventuella korsetter eller gördlar som behövs ingår också. Slutligen ingår naturligtvis slutkontroll innan hemgång med sjukintyg och sjukskrivning.

Fråga behöver jag ha med mig mitt fysiska kort när jag ska göra betalningen på sjukhuset?

Ja du behöver ha med dig ditt fysiska kort och kan inte betala en så hög summa direkt från din apple pay konto.

Jag har redan en bokad tid hos er men vill ändra datumet på operationen. Vem kontaktar jag då?

Det går jätte bra att ändra tiden på operation senast två veckor innan.
Du kan flytta fram operation eller bak alltså om du vill opereras tidigare.
Du kontaktar vår koordinator som hjälper dig vidare med ombokning av operation.

Vad händer om jag inte har möjlighet att opereras alls efter bokad operation Och behöver avvboka helt.

Du kan avvboka helt fram till 2 veckor innan operation dock försvinner handpenningen på 15 %.

Kan man betala med swish på plats?

Nej du kan endast betala med kort eller kontanter. Väljer du att betala med kontanter är det följande valutor som gäller:
- Euro
- Turkisk lira
- Amerikansk Dollar

Hur många dagar innan behöver jag vara på plats innan operationen.

Dagen innan.

Spelar det någon roll vilken tid jag landar?

Nej vi anpassar oss efter ert flyg.

Behöver vi checka ut våra resväskor från hotellet när vi ska till sjukhuset dagen efter.

Ja, ni checkar ut era väskor och sover en natt på kliniken för att sedan checka in igen dagen efter.

rekommenderar ni att använda något speciellt när jag kommer hem till Sverige efter en näsoperation?

Tips på ett eftervårds kitt vi rekommenderar efter din näsoperation hos oss  se länk cicamed.se/esteworld-sverige

Får jag duscha håret efter operationen?

Ja du får duscha håret rådgör även detta med sjuksköterskan på plats då dom visar hur du kan tvätta håret.

Jag har fått ett jättelångt sms från koordinatorn med massa frågor inför operationen behöver jag svara på det.

Ja det är jätteviktigt att du svarar på alla hans frågor.

Vilken flygplats bör jag välja – Sabiha Gökcen eller Istanbul Airport?

Om möjligt rekommenderar vi att du väljer att flyga till Sabiha Gökcen eftersom vår klinik ligger i närheten av den flygplatsen. Det tar cirka 30 minuter att resa från Sabiha Gökcen till kliniken.

Om du endast har möjlighet att flyga till Istanbul Airport så ingår transfer från flygplatsen till hotellet, från hotellet till sjukhuset, tillbaka till hotellet efter operationen, samt till efterkontrollen och tillbaka till flygplatsen.

Kan en medföljande person stanna med mig på kliniken?

Ja, din medföljande person kan absolut stanna med dig på kliniken. Vi ordnar en liten bäddsoffa för deras bekvämlighet.

Vad bör jag ta med mig?

Mediciner som du ska ta efter operationen ingår i priset och tillhandahålls på plats. Du kommer också att få en gördel efter vissa operationer såsom bukplastik, mommy makeover, fettsugning och BBL. Vid bröstoperation ingår en sport-bh. Ta med dig bekväma kläder, gärna lite större och lösa. Vid näsplastik rekommenderar vi att du tar med ansiktsvatten som godkänts av vår narkosläkare, som du kan använda på en bomullstuss för att rengöra ansiktet. Du kan också ta med dig en dator, en bok, en tidning eller något annat som kan underhålla dig under din tid på kliniken eller hotellet.

 

Kommer jag att uppleva några kommunikationsproblem?

All vår personal på kliniken talar engelska, och vi har även en svensk tolk tillgänglig påplats för att underlätta kommunikationen.

Finns det restauranger i närheten av hotellet?

Ja, det finns massor av restauranger i närheten, och hotellet erbjuder även room service.

Fungerar Uber i Turkiet?

Ja, Uber fungerar i Turkiet. Du kan enkelt boka en Uber genom din vanliga Uber-app.

Kan man betala med svenska kontanter på sjukhuset?

Nej, endast kort, euro eller turkiska lira accepteras.

Kan jag använda mitt svenska bankomatkort i Turkiet?

Ja, absolut. Det är fullt möjligt att använda ditt svenska bankomat-kort i Turkiet. Det är dock viktigt att du öppnar upp kortet för utländska köp innan din resa. Vi rekommenderar att du kontaktar din bank för ytterligare information och för att se till att ditt kort är inställt för internationell användning.

Vilken valuta funkar i turkiet ?

Turkisk lira och euro
 
 

Erbjuder ni delbetalning?

Nej, vi erbjuder inte delbetalning. Om du önskar finansiering rekommenderar vi att ansöka om ett privat lån via www.lendo.se, som jämför olika lån med billigaste ränta.

Erbjuder ni räntefria alternativ?

Nej, vi erbjuder inte räntefria alternativ.

Kan man delbetala via Klarna?

Nej, vi erbjuder inte delbetalning via Klarna.

Bör jag genomgå några hälsotester innan jag kommer?

Innan din operation ber vi dig att fylla i en liten hälsodeklaration. Vi kommer också attutföra blodtester och EKG samma dag som operationen för att säkerställa din säkerhet. Vår
narkosläkare går igenom dina provresultat på plats. I de flesta fall behövs inga ytterligaretester och risken för komplikationer är inte ökad.

Vad händer om mitt BMI är för högt för plastikkirurgi?

Om ditt BMI är för högt för att uppnå det önskade resultatet vid plastikkirurgi, sårekommenderar vi att du diskuterar detta med vår kundtjänst. De kan hjälpa dig och ge dig tips på hur du kan gå ner i vikt. Vår klinik erbjuder olika viktnedgångsprogram, bådekonservativa och moderna, såsom konsultation med dietist, individuella kostplaner, gastric ballong-behandling och bariatrisk kirurgi.

Förekommer det några köer?

Det finns vanligtvis inga köer till plastikkirurgiska operationer på Esteworld-kliniken. Ibland kan det finnas en väntetid på upp till en månad, men oftast kan operationerna genomföras vid tidpunkter som passar dig.

När kan jag diskutera mina önskemål med kirurgen?

Du kommer att ha möjlighet att diskutera dina önskemål med kirurgen samma dag som din operation äger rum. Det är också möjligt att ta med inspirationsbilder för att visa upp på plats.

Vilka frågor ska jag ställa till kirurgen?

Under konsultationen är det viktigt att diskutera operations detaljer och uttrycka dina förväntningar gällande det önskade resultatet. Tveka inte att ställa frågor även om du tror att de kan verka obetydliga. Fråga särskilt kirurgen om hans erfarenhet, särskilt inom kosmetisk kirurgi. Det kan ge dig större trygghet att veta att personen som ska utföra din operation är kunnig inom detta område. Du kan också be om att få se några bilder på tidigare utförda operationer av kirurgen, för att bedöma resultaten och se om de överensstämmer med dina förväntningar.

Kan jag göra en onlinekonsultation med kirurgen innan operationen?

Vi erbjuder inte onlinekonsultationer. Godkännande för operation baseras på de bilder du skickat in

Kan kirurgen sjukskriva mig? Om inte, hur kan jag göra?

Kirurgen som utför din operation kan ge en rekommendation för postoperativ återhämtning, men det är vanligtvis din ordinarie läkare som ansvarar för att skriva ut sjukintyg. Kirurgen kan ge dig dokumentation och information om vilken typ av återhämtningstid som kan förväntas efter operationen, vilket kan vara till hjälp när du talar med din ordinarie läkare.

När får man veta operations tiderna och annan information?

Du får veta all information dagen innan du ska opereras. Dagen innan operationen får du ett SMS från Esteworlds koordinator med all nödvändig information inför operationsdagen.

Behöver jag sluta med vitaminer och p-piller innan operation?

Ungefär en månad före din operation kommer vår koordinator att kontakta dig för att förstå vilka mediciner och vitaminer du för närvarande tar. Baserat på denna information kommer koordinatorn att ge dig råd om när du bör sluta ta dina vitaminer och mediciner. Det är viktigt att du följer dessa rekommendationer noggrant. Generellt rekommenderas det att avbryta intag av vissa mediciner och kosttillskott, inklusive blodförtunnande medel och vissa vitaminer som kan påverka blodkoagulation eller interagera med anestesi och andra läkemedel som används under operation. För personlig och säker rådgivning bör du diskutera direkt med vår koordinator.

Erbjuder ni 3D-bilder före operationer?

Vi erbjuder inte 3D-bilder före operationer på grund av tidigare erfarenheter där resultaten varit missvisande. Vi ber dig istället att skicka bilder på dig själv, både framifrån och i profil, som sedan granskas av kirurgen för att avgöra om du är lämplig för operation.

Är era läkare öron-, näsa- och halsläkare?

Nej, våra läkare är specialiserade inom plastikkirurgi. Öron-, näsa- och halsläkare (ÖNH-läkare) hanterar medicinska tillstånd som påverkar öronen, näsan, och halsen, medan plastikkirurger fokuserar på kirurgiska ingrepp för att förbättra eller återställa kroppens utseende.

Måste jag ta hand om postoperativa mediciner själv?

Nej, du behöver inte själv ordna med postoperativa mediciner. Vi förser dig med all medicinering som du behöver för att underlätta din återhämtning. Dessutom får du med dig ett paket med postoperativa mediciner när du lämnar kliniken.

Hur många kontroller får jag efter operationen?

Vanligtvis får du två kontroller efter operationen. Den första kontrollen sker efter att du har lämnat kliniken, och den andra sker dagen innan du reser hem. Om det skulle behövas kan vi ordna ytterligare en kontroll för dig.

Hur fungerar det med efterkontroll?

Efterkontrollen sker dagen innan du flyger hem.

Behöver man gå på efterkontroll även i Sverige?

Nej,  all efterkontroll du behöver sker på plats i Turkiet.

Hur länge har man plåster när man kommer till Sverige?

Vanligtvis har man plåster i cirka 10 dagar efter att man har kommit tillbaka hem till Sverige.

Får jag kompressionskläder eller bör jag ta med egna?

Du kommer att få de kompressionsplagg som du behöver i samband med operationen utan extra kostnad. Om du önskar kan du även köpa ytterligare kompressionsplagg på kliniken.

Vem tar bort stygnen?

Beroende på vilken typ av stygn som används under operationen kan de vara antingen självupplösande eller icke-självupplösande. Självupplösande stygn försvinner av sig själva, medan icke-självupplösande stygn vanligtvis tas bort mellan 10 och 14 dagar efter operationen. Det är vanligtvis kirurgen eller sjuksköterskan som tar bort stygnen.

Tar jag bort plåstret själv?

Ja, det stämmer. Du tar själv bort plåstret när tiden är inne.

Hur tidigt efter operationen kan jag börja arbeta igen?

Tiden innan du kan återgå till arbetet beror på den typ av operation du genomgått och hur din återhämtning fortskrider. Det är bäst att diskutera detta med kirurgen under konsultationen innan operationen. Kirurgen kommer att ge dig råd baserat på ditt specifika fall och den typ av arbete du utför.

Vilka operationer kan man kombinera samtidigt?

Du kan kombinera följande operationer samtidigt:

 • Näsplastik och ögonlocksplastik
 • Näsplastik och bröstförstoring
 • Näsplastik och liplift
 • Näsplastik och ögonbrynslyft
 • Bröstförstoring och bukplastik
 • Bröstförstoring och fettsugning
 • Bröstförminskning och bukplastik

Vad gör jag om jag ser tecken på komplikationer efter att ha kommit hem?

Vid eventuella komplikationer eller tecken på problem är det bäst att kontakta klinikens kundtjänst omedelbart. De kan ge dig råd och instruktioner om hur du ska hantera situationen. I akuta fall ska du alltid kontakta den närmaste vårdcentralen eller sjukhuset för att få snabb och lämplig vård.

Hur är det med ärrbildning efter en plastikkirurgi?

Precis som vid alla operationer där snitt görs, uppstår ärr som en del av den naturliga läkningsprocessen. Inom plastikkirurgi görs snitten vanligtvis längs med naturliga hudveck eller vid hårfästet för att minska risken för synliga ärr. Det finns också speciella medicinska salvor som kan användas för att främja läkning och minska ärrbildning. Du kommer förmodligen att behöva använda dessa salvor flera gånger om dagen i en till två månader. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant för att uppnå de bästa möjliga resultaten.

När kan jag förvänta mig att se slutresultaten?

Vanligtvis blir slutresultaten synliga efter cirka 6 månader efter operationen. Återhämtningstiden kan dock variera beroende på vilken typ av operation du har genomgått, och i vissa fall kan det ta upp till ett år. Slutresultatet blir tydligare när eventuella blåmärken
och inre och yttre ärr har läkt. Var medveten om att ärr kan ta upp till 2 år att blekna och bli mindre synliga efter operationen.

Vad behöver jag tänka på efter en hårtansplantion?

Efter en DHI-hårtransplantation är det viktigt att ta hand om det opererade området för optimal läkning och resultat. Här är några vanliga riktlinjer att tänka på:

 • Följ läkarens eftervårdsanvisningar noggrant.

 • Undvik att röra vid eller klia på det transplanterade området för att undvika att skada de nya hårsäckarna.

 • Använd föreskriven medicinering enligt anvisningarna för att förebygga infektioner och främja läkning, vilket du får på kliniken.

 • Undvik ansträngande fysisk aktivitet och tunga lyft under återhämtningsperioden för att minimera risken för komplikationer.

 • Skydda huvudet från direkt solljus och använd en hatt om det behövs efter 10 dagar för att undvika överexponering av det transplanterade området.

 • Undvik att röka och konsumera alkohol under återhämtningsperioden, eftersom dessa vanor kan påverka läkningsprocessen negativt.

Hur länge är man svullen efter en hårtransplantation?

Svullnad efter en hårtransplantation kan variera från individ till individ, men den avtar vanligtvis inom en till två veckor efter ingreppet. För att underlätta läkningsprocessen och minska svullnaden är det kritiskt att noggrant följa de eftervårdsinstruktioner och råd som ges av din läkare.

Brukar man ha ont efter en näsplastik?

Det varierar från person till person. Vanligtvis känner man sig mest obekväm och har mest smärta under andra och tredje dagen efter operationen, men det brukar bli bättre efter det.

Hur länge brukar man ha blåmärken efter att man gjort en näsoperation?

Blåmärkena brukar försvinna efter cirka 1 vecka.

Finns det något som kan dämpa svullnaden efter näsplastik?

Ja, att äta mycket ananas kan hjälpa till att dämpa svullnaden. Ananas innehåller ett enzym som kallas bromelain, vilket har antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till att minska svullnaden efter operationen. Att inkludera ananas i kosten efter operationen kan vara fördelaktigt för att hjälpa till med att minska svullnaden.

När ser man slutresultatet på en näsoperation?

Du ser slutresultatet efter cirka 1 år.

Vad är gynekomasti och hur går en gynekomasti-operation till?

Gynekomasti är en medicinsk term som beskriver en förstoring av brösten hos män, vilket ger dem en kvinnlig eller oproportionerlig bröstform. Det kan vara en källa till fysiskt och psykiskt obehag för många män. Vanligtvis orsakas gynekomasti av hormonella förändringar, övervikt, mediciner, droganvändning eller genetiska faktorer.


En gynekomasti-operation syftar till att minska storleken på brösten hos män. Operationen kan utföras genom fettsugning för att ta bort överflödigt fettvävnad eller genom att ta bort bröstkörtelvävnad via små snitt längs vårtgårdens nedre kant. Vanligtvis placeras ärr längs vårtgårdens nedre kant, och eventuellt kan det finnas 4-5 mm långa ärr på brösten vid samtidig fettsugning. Operationen utförs vanligtvis under lokalbedövning och tar cirka en timme att genomföra.


Efter operationen rekommenderas användning av en gördel dygnet runt över det opererade området i två veckor och sedan dagtid i ytterligare tre veckor. Obehaget efter operationen är vanligtvis måttligt och kan lindras med vanliga smärtstillande läkemedel. Det opererade området kan vara blått och svullet i 2-4 veckor och kan även kännas lite hårt och ojämnt under det första halvåret, vilket är normalt. Arbetet kan återupptas efter 2-7 dagar beroende på typ av sysselsättning, men träning bör vänta i fem veckor efter operationen.

Är det möjligt att genomgå en BBL (Brazilian Butt Lift) och en bröstförstoring samtidigt?

Nej, vi utför inte BBL och bröstförstoring samtidigt hos oss.

Vad kostar fettsugning?

Fettsugning av tre områden kostar 3750 euro. I priset ingår följande:

 • Hotellboende på vårt 5-stjärniga samarbetshotell Crowne Plaza, inklusive frukost. Observera att övriga måltider på hotellet inte ingår.
 • Privat chaufför för transport.
 • Sekundär konsultation på plats med kirurgen.
 • Måltider under sjukhusvistelsen.
 • Mediciner och blodtester.
 • Efterkontroll innan hemgång.
 • Sport-BH.

Din hotellvistelse sker på Crowne Plaza där du kan återhämta dig under din vistelse hos oss. Alla nödvändiga transporter från det att du landar tills du lämnar ingår. Dessutom inkluderas en övernattning på sjukhuset efter operationen i ett privat rum (1-2 nätter beroende på operationstyp). Mat och dryck som ges av sjukhuspersonalen ingår också, samt alla nödvändiga provtagningar inför ingreppet och all medicinering såsom antibiotika och smärtlindring under sjukhusvistelsen. Slutligen ingår en slutkontroll innan hemgång med sjukintyg och sjukskrivning.

Ombokning och Avbokning

Vi förstår att planer kan förändras. Därför erbjuder vi möjligheten att omboka din tid kostnadsfritt upp till två veckor innan ditt planerade besök. Detta ger dig flexibiliteten att anpassa dina planer utan extra kostnad.

Om du däremot behöver avboka din tid, ber vi dig observera att handpenningen på 15% inte återbetalas. Detta är för att täcka förberedelser och reserverade resurser i samband med din bokning.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver ytterligare hjälp med din bokning.

Fråga om bagage för flyg med pegasus

När det gäller din bokning hos Pegasus Airlines, är det helt i sin ordning att resa med endast handbagage, såsom en kabinväska. Detta ingår redan i priset för din biljett, så du behöver inte oroa dig för extra kostnader för ditt handbagage.

Om du däremot önskar ta med dig en större väska som incheckat bagage, tillåts upp till 20 kg. Detta kommer att innebära en extra kostnad på några hundra kronor. Det är ett bra alternativ om du behöver ta med dig mer än vad som ryms i handbagaget.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor eller behöver ytterligare information!

Ankomst och avresa från Istanbul

Din ankomst- och avresetid påverkar inte vår service. Vi anpassar din transfer enligt dina flygtider, så att transporten från och till flygplatsen sker smidigt och utan bekymmer.

Ögonbrynslyft - Vad innebär det?

Ögonbrynslyft är en kosmetisk procedur som syftar till att lyfta ögonbrynen och strama åt huden runt ögonen för en mer ungdomlig och alert utseende. Detta kan också skapa en mer mandelformad ögonform, populärt känd som "foxy eye" eller "temporal lift". Proceduren anpassas efter individuella önskemål och kan innebära små snitt i hårbotten eller vid tinningarna.

Eftervård och plåster

Efter din procedur kommer du att ha plåster och nästamponger i cirka en vecka. Dagen innan du åker hem byter läkaren till kirurgtejp, som du sedan bär i ytterligare ca 9 dagar. Totalt sett kommer du att ha någon form av förband i ungefär 2 veckor.

Transfer service

Transfer service ingår under följande omständigheter:

 • Från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • Mellan hotellet och kliniken, inklusive efterkontroll.

Boende för extra gäster

Tredje Person i Rummet: Det är möjligt att lägga till en tredje person i rummet mot en extra kostnad på ca 35 euro. En person ingår redan i priset. För att boka ett trippelrum, vänligen kontakta din koordinator.

Ytterligare Dubbelrum: Om du önskar ha med ytterligare två personer, kostar ett extra dubbelrum ca 95 euro per natt.

Om Esteworld

Esteworld har varit en ledande aktör inom estetisk kirurgi och skönhetsbehandlingar i nästan 25 år, och vi fortsätter att erbjuda högkvalitativ vård och service till våra kunder.

Hur är det med gelé naglar inför operationen?

Kirurger föredrar ofta att patienter tar bort all nagellack, gele-naglar eller akrylnaglar inför en operation. Detta för att underlätta övervakning av blodcirkulation och syresättning i fingrarna.

- Syntetiska naglar kan också utgöra en ökad infektionsrisk under och efter operationen. Bakterier kan samlas under naglarna.

- Längre naglar kan också försvåra sterilisering av huden inför operationen.

Därför brukar kirurger rekommendera att man tar bort konstgjorda naglar, gele-naglar och liknande inför en operation i ansiktet, inklusive näsoperationer.

Hur är det med fransförlängning inför operationen?

När det gäller fransförlängning inför en näsoperation finns det lite olika synsätt, men i de flesta fall anses det acceptabelt att ha kvar fransförlängning.

Här är några viktiga saker att tänka på:

- Fransförlängning, till skillnad från nagellack eller gele-naglar, sitter ovanpå ögonfransarna och inte direkt på huden. Därför anses de utgöra en lägre risk för infektioner.

- Fransförlängningen kan dock försvåra lite vid sterilisering av huden runt ögonen inför operationen. Kirurgen kan behöva vidta extra försiktighetsåtgärder.

- Vissa kirurger föredrar ändå att patienterna tar bort fransförlängningen innan operationen, för att minimera risker och underlätta operationen.

- Om operationen sker nära ögonområdet, kan kirurgen ibland be dig ta bort fransförlängningen för att få bättre åtkomst.

Får man ha piercing i näsan?

Piercingen behöver tas av inför en näsoperation.

När får man lägga tillbaka sin piercing i näsan?

När det gäller näspiercing efter en näsoperation är rekommendationerna följande:

- I de flesta fall bör man vänta minst 4-6 veckor innan man sätter in näspieringen igen.

- Detta ger såret tid att läka ordentligt och minskar risken för komplikationer som sårinfektioner.

- Kirurgen kan rekommendera en längre läkningstid, upp till 8-12 veckor, beroende på operationens omfattning och läkningsprocessen.

- Innan du sätter tillbaka pierceringen är det viktigt att kontrollera med din kirurg eller läkare att såret är helt läkt.

- Gå försiktigt till väga när du sätter tillbaka pierceringen. Rengör noggrant både piecing och näsan för att undvika infektioner.

- Var extra uppmärksam på tecken på inflammation eller infektion, och kontakta din läkare om det uppstår problem

När får man reda på tiderna inför operationen?

Svar du får reda på tiden dagen innan när du opereras dagen efter.

När får man reda på vilken dag man har efterkontroll?

Det får du också reda på dagen innan från vår koordinator som skickar ut sms.

Hur vet jag vart transfern befinner sig?

Transfern hör av sig dagen innan avgång på whatsup. Han skickar en bild på sig själv och beskriver precis vart han kommer att befinna sig någonstans.

Vad händer om flyget är försenad? Missar vi vår transfer?

Nej transfern väntar på er oavsett, ni skickar endast en uppdatering till transfern och koordinatorn på whatsup som noterar detta.

Får man göra botox i ansiktet inför en näsoperation?

Du får göra botox och fillers en månad innan operationen.

När får man göra botox och fillers efter en näsoperation?

Du behöver vänta en månad efter din operation.

Om jag har några frågor under vistelsen i turkiet, eller om något skulle ske under den veckan efter operationen vem kontaktar jag då?

Då kontaktar du vår koordinator som i sin tur tar det vidare med sjukhuset eller kirurgen.

Om jag har frågor efter operationen när jag kommer hem till Sverige, som rör operation eller vill komma i kontakt med kirurgen vem kontaktar jag då?

Då kontaktar du vår koordinator som i sin tur skickar det vidare till revisorns teamet som har hand om alla frågor och ärenden som berör eftervård, frågor efter operationen, eller om man vill komma i kontakt med kirurgen och har direkt frågor kring sin operation som redan är skedd.

Skickar jag även mina flygbiljetter till koordinatorn?

Ja!

Pratar koordinatorn endast engelska?

Nej, koordinatorn pratar både engelska och turkiska.

Tolken på plats pratar han endast svenska?

Nejm token pratar svenska, engelska och turkiska.

Får jag basta efter en näsoperation.

Du får basta efter en månad.

Klarar jag av att resa själv och göra en näsoperation?

Ja det är inga problem alls.

Om jag har en akut fråga Kring operationen Hotellet Eller transfer vem kontaktar jag då?

Du kontaktar vår koordinator.

Vart sker kommunikationen?

All kommunikation sker via whatsup.
Inga vanliga sms skickas från transfern eller koordinatorn utan all sms och information skickas ut på whatsup.

Kan man få en online konsulation med kirurgen innan operation?

Nej. Konsultationen sker via bilder som du skickar till oss och bedöms av kirurgen, därefter träffar ni kirurgen samma dag som operationen sker.

Kan man visa inspirations bilder på plats?

Självklart det går jättebra, men glöm inte att alla ansikten har olika utgångslägen och kan aldrig bli identiska med någon annans näsa eller bröst.

Hur länge behöver jag veta om jag vill göra en ny operation och redan har gjort en operation.

Du behöver vänta minst 3 månader

Behöver man duscha samma dag eller dagen innan man opereras?

Man kan duscha innan men väl på plats så tvättas man av.

Scroll to Top